Cart

Your cart is currently empty.

Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics - Lindungi Mata Anak Anda

Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics - Lindungi Mata Anak Anda

Sejak PKP, anak-anak CN memang tidak lekang dengan handphone masing-masing. Kalau si abang dengan alasan kelas online, adiknya pulak sibuk nak tengok youtube sebab jeles abang asyik tengok handphone je. Walaupun CN bagi sorang satu handphone, tetap ada limit masa. Yela, bahaya terlalu lama dengan handphone, risau mata rosak.

Mujur baru-baru ni CN diperkenalkan oleh seorang rakan tentang cermin mata anti blue light dari SaferOptics. Apa lagi, terus ke website mereka dan terus order dua pasang cermin mata. Satu untuk abang Irfan dan satu lagi kaler pink sudah tentu untuk Dhia Zahra.

Lindungi Mata Anak Dengan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics

Perkara utama yang membuatkan CN tertarik dengan cermin mata dari SaferOptics ni adalah kerana SaferOptics menawarkan kanta yang boleh menyekat cahaya biru berbahaya dari skrin digital dimana ia dapat membantu mengurangkan kesan negatif dari penggunaan peranti elektronik yang berpanjangan seperti komputer, tablet dan handphone. Jadi, bolehlah lindungi mata anak-anak CN dengan cermin mata anti blue light dari SaferOptics ni.

Nak beli cermin mata ni senang je dekat website. Pilih design frame mana yang berkenan dan jenis cermin. Ada beberapa bentuk frame yang menarik. Pada mulanya CN berkenan frame warna biru untuk Irfan, tapi stock habis. Maka jadi lah warna gray. Tetap cantik kan? Mujur warna frame pink available untuk Dhia, kalau tak jenuh lah merajuk tak ada warna favourite dia! Hehehe..

Menariknya frame cermin mata SaferOptics ni tak mudah patah kerana diperbuat daripada silikon yang sangat fleksibel dan tahan lama dimana ianya dapat bertahan walaupun anak kita bermain kasar. Bingkainya lembut, tidak beracun dan tidak mudah tergelincir. Best kan?

Mudahnya Beli Cermin Mata Anti Blue Light di SaferOptics Secara Online

Jika anda ingin membelikan cermin mata anti blue light dari SaferOptics ni, CN recommend anda beli di website sahaja. Sangat mudah dan pantas. Laman webnya juga mesra pengguna. Amat mudah untuk order dan membuat pembayaran. 

Untuk abang Irfan, CN belikan cermin mata Kids Oval-Mercury dengan add on 420 Blue Coat. Cuma tambah RM30 je. Menariknya 420 Blue Coat ni, ianya berwarna jernih dan sudah tentu lebih bagus dari basic blue coat. 

Dhia Zahra yang sememangnya peminat warna pink, Kids Rectangle- Cherry Blossom menjadi pilihan. Untuk si adik CN memilih Basic Blue Coat je. Budak kecil kan, tak boleh pakai mahal-mahal! Hehehe..

Apakah Kebaikan Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics?

Kenapa cermin mata dari SaferOptics menjadi pilihan CN? 
>> Kanta non-powered yang sesuai untuk kanak-kanak.
>> Bingkai yang fleksibel dan tahan lasak selain terdapat dalam pelbagai warna yang menarik.
>> Mengurangkan masalah digital eye strain dan membantu mengurangkan sakit kepala, keletihan mata dan mata kering kesan pendedahan kepada gadget yang terlalu lama.
>> Harganya juga berpatutan dengan kualiti yang bagus.


Pembungkusan yang kemas di dalam kotak. Paling CN suka casingnya yang menarik

Selain itu, pembungkusannya sangat bagus. Kedua-dua cermin mata di dalam casing yang exclusive lengkap dengan pengelap kanta yang diletak dalam kotak seperti gambar di atas. Memang excited sangat semasa menerima parcel ni.

Sudah tentu yang paling excited dengan cermin mata baru adalah Dhia Zahra. Kemain bergaya ke mana-mana dengan cermin mata barunya. Apabila nak tengok handphone, terus pakai cermin mata baru hokay!

Apabila di tanya kepada Irfan, seronok tak pakai cermin mata baru? 

Komen Irfan, "best dan selesa". CN sendiri tengok Irfan dan Dhia memang selesa dengan cermin mata dari SaferOptics ni. Jika sebelum ni ada merungut mata pedih duk tengok handphone. Sekarang tak dengar lagi rungutan tu. 

Macam mana nak beli Cermin Mata Anti Blue Light SaferOptics?

Mudah sahaja, anda boleh terus membeli secara online di lamanweb SaferOptics di bawah. Memang puas hati beli di online sebab sentiasa dapat update di email tentang parcel kita dan sangat pantas. Paling best dapat free gift. Kotak pun exclusive tau. CN memang puas hati beli di website mereka. 

Buat ibu bapa diluar sana yang masih mencari alternatif untuk melindungi mata anak yang suka mengadap handphone, tap, laptop atau tv tu, CN syorkan  cermin mata anti blue light dari SaferOptics ni. CN dah cuba untuk Irfan dan Dhia dan puas hati. Jadi, apa tunggu lagi tu. Jom terjah laman web SaferOptics sekarang juga untuk dapatkan cermin mata anti blue light pada harga yang berpatutan dan banyak pilihan design yang menarik. 

Review by Cekgu Norazimah.com

Share this post:

Older Post

Leave a comment

translation missing: en.general.search.loading